Avioane noi Tarom

Compania aeriana Tarom a achizitionat o aeronava ATR 72-500 in valoare de 18 milioane de dolari, suma ce va fi suportata din sursele proprii ale companiei, au declarat vineri pentru NewsIn reprezentantii companiei.

Compania Nationalade Transporturi Aeriene Romane, Tarom a receptionat, de la uzina ATR din Toulouse, Franta, prima aeronava ATR 72-500 din totalul de doua comandate.

"Aeronava dispune de cele mai moderne sisteme de navigatie, poate zbura pe distante de pana la 1.650 kilometri, fara escala, cu o viteza de croaziera de 510 kilometri pe ora si poate sa transporte un numar total de 68 de pasageri. Noul avion este echipat cu motoare eficiente PW 127M, care au un grad ridicat de silentiozitate. La interior, scaunele sunt imbracate in piele si ofera mai mult spatiu pentru pasageri, atat in clasa economic cat si in noua cabina dedicata exclusiv pasagerilor business - au declarat reprezenatntii companiei.

Aceasta achizitie se incadreaza in strategia Companiei Tarom de innoire a flotei cu aeronave eficiente atat din punctul de vedere al costurilor de exploatare, cat si al consumului de petrol.

Aeronava ATR 72-500 va opera atat pe rutele interne ale companiei Tarom, cat si pe unele dintre noile curse externe, cum ar fi Dubrovnik, din luna iunie si Zagreb, de la inceputul lunii septembrie, au mai mentionat reprezentantii Tarom.Citeste toate noutatile