Infomatii privind documentele de trecere la frontiera

Va informam ca incepand cu data de 01.06.2009 va intra in vigoare Protocolul la Acordul privind libera circulatie a persoanelor, incheiate intre Comunitatea Europeana si statele Membre pe de o parte si Confederatia Elvetiana, pe de alta parte, privind participarea Romaniei si Bulgariei ca parti contractante la acest acord. Ca urmare incepand cu data de 01.06.2006, la efectuarea controlului de frontiera cetatenii romani vor putea folosi si CARTEA DE IDENTITATE.

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasc in Republica Mauritius, Barbados, Federatia Sfantului Kitts si Nevis, Antigua si Barbuda, Bahamas si Republica Seychelles nu mai au nevoie de viza de intrare pentru scurta sedere.

Astfel, incepand cu sfarsitul lunii mai 2009, toti cetatenii UE, posesori de pasapoarte simple, diplomatice sau de serviciu, pot calatori fara viza pentru o perioada de 90 de zile 1n decurs de 180 de zile de la data intrarii.

Acest lucru este posibil in baza Acordurilor privind exceptarea vizelor de scurta sedere intre Comunitatea Europeana si cele sase state, acorduri care permit ca si cetatenii Republicii Mauritius, Barbados, Federatiei Sfantului Kitts si Nevis, Antigua si Barbuda, Bahamas si Republicii Seychelles sa poata calatori fara viza de intrare intr-una din tarile Uniunii Europene, pentru aceeasi perioadaCiteste toate noutatile